Hoe groot is een voetbalveld?

Een voetbalveld moet aan een aantal regels voldoen. Zo moet de lengte van het veld minimaal 90 meter bedragen en mag de lengte maximaal 120 meter zijn. De breedte van het veld moet minimaal 45 meter bedragen en mag het maximaal 90 meter zijn.

In internationale wedstrijden gelden weer andere regels. In deze wedstrijden moet het veld een lengte hebben tussen de 100 en 110 meter. De breedte moet tussen de 64 en 75 liggen. Op het veld worden verschillende elementen zoals het zestienmetergebied, zijlijnen en middenlijn aangegeven door  witte kalklijnen. Deze kalklijnen mogen maximaal 12 centimeter breed zijn. In de hoeken van het veld worden cornervlaggen geplaatst, dit is plek waar de corners genomen worden. 

In de eredivisie hebben de clubs verschillende afmetingen. Excelsior heeft dit seizoen het kleinste veld van de Eredivisie. Het veld van Excelsior is namelijk 100 meter lang en 67 meter breed. Voor de grootste velden van de eredivisie komen we uit bij enkele opvallende namen. Dit zijn namelijk niet de clubs uit de traditionele top 3, maar PEC Zwolle, NEC Nijmegen en De Graafschap. De velden van deze teams zijn 105 meter lang en 69 meter breed. Waar vinden we dan wel de clubs uit de traditionele top 3? Negen clubs uit de eredivisie waaronder Ajax, Feyenoord en PSV spelen op een veld van 105 meter lang en 68 meter breed. Dit zijn namelijk de standaard afmetingen bij Europese voetbalwedstrijden.

 


>>> Bekijk voetbaldagen per provincie <<<

Ook veel gelezen:
Vergelijk alle aanbieders van voetbalkampen
Hoelang duurt een voetbaldwedstrijd?