Real Madrid

Historie Real Madrid
In het jaar 1902 werd Sociedad Madrid FC opgericht. Al snel werd de club Real Madrid genoemd. Real Madrid is de meest succesvolste club uit Spanje en werd door de FIFA benoemd als de beste voetbalclub ter wereld tussen 1900 en 2000. De bekendste bijnaam is De Koninklijke. Dit komt mede door de prestaties want Real Madrid won het vaakst de Champions League. Van 1956 tot 1960 wist Real Madrid de Champions League 5 keer op rij te winnen. In 2014 behaalde Real Madrid als eerste club de tiende titel binnen in de Champions League.

Clubiconen van Real Madrid
Santiago Benabéu Yeste was de clubvoorzitter in 1943. In zijn tijd won Real Madrid de meeste titels. Hij werkte 35 jaar als clubvoorzitter. Daarnaast waren spelers als Alfredo di Stéfano en Ferenc Puskás de grote sterren uit de clubgeschiedenis. Raúl en Iker Casillas zijn later boegbeelden geworden door vanuit de jeugd door te stromen naar Real Madrid 1.

Nederlanders bij Real Madrid
Leo Beenhakker won 4 titels als coach van 1986 t/m 1990.
Guus Hiddink won de wereldbeker voor clubs als coach in 1998.
Clarence Seedorf won de Champions League in 2000 met Real Madrid.
Verder kwamen nog enkele Nederlandse spelers uit voor Real Madrid: Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar.

Stadion van Real Madrid
in 1944 werd gestart met het bouwen van het stadion. In 1947 werd het stadion in gebruik genomen, sinds 1955 heet het stadion ‘’Estadio Santiago Benabéu. Na vele verbouwingen kunnen nu meer dan 81.000 mensen in het stadion.

Belangrijke wedstrijd deze eeuw
De belangrijkste wedstrijd is misschien wel een wedstrijd uit 2014. Al tijden was er geen Champions League gewonnen en nu stond Real Madrid in de finale tegen stadsrivaal Atletico Madrid. Uiteindelijk won Real Madrid met 4-1 in de verlening. In minuut 92 stond Atletico Madrid nog met 0-1 voor. Sergio Ramos kopte echter in minuut 93 raak vanuit een hoekschop. Daarna kon Atletico zich niet opnieuw oprichten. In  minuut 110 maakte Real de 2-1. Net voor het affluiten maakte Marcelo 3-1 en Ronaldo nog de 4-1 uit een penalty. Ronaldo werd dat jaar tevens topscoorder met 17 doelpunten in de Champions League. Man of the match was Ángel di María.


>>> Bekijk voetbaldagen per provincie <<<