De KNVB Beker

De KNVB Beker is het Nederlandse bekertoernooi. In 1898 was de eerste editie van dit toernooi die destijds werd gewonnen door voetbalclub RAP. Aan dit bekertoernooi doen alle professionele Nederlandse voetbalclubs mee, alle topklasse clubs en alle amateurclubs die het jaar ervoor de halve finales van de district beker hebben bereikt.

De finale wordt altijd in de Kuip gespeeld, het stadion van Feyenoord. Vroeger werd deze wedstrijd gespeeld op Hemelvaartsdag maar sinds de invoering van de Play-Offs in de Nederlandse competitie is dit niet meer het geval.  De KNVB beker heeft niet altijd deze naam gedragen. De naam van dit bekertoernooi is vier keer van naam veranderd.

-          1899-1945 Holdertbeker

-          1946-1994 KNVB Beker

-          1995-2004 Amstel Cup                                            

-          2005 Gatorade Cup

-          2006-Heden KNVB Beker

Wanneer een club de Nederlandse Beker wint dan plaatst deze club zich voor de Europa League. Wanneer deze club kampioen wordt gaat het Europa league ticket naar de verliezend finalist omdat de kampioen zich automatisch plaatst voor de Champions League.  

Record kampioen van de KNVB beker is AFC Ajax. De winnaar krijgt een grote beker die ook wel de Dennenappel wordt genoemd vanwege de vorm van deze beker.                 

 


>>> Bekijk voetbaldagen per provincie <<<

Ook veel gelezen:
Vergelijk alle aanbieders van voetbalkampen
Het Nederlands voetbalelftal