Het Nederlands voetbalelftal

De KNVB is de Nederlandse voetbalbond het heeft als meest aansprekende team het Nederlands elftal. “Oranje” is het meest bekende team maar voor de KNVB komen ook Oranje onder de 15, 16, 17, 18 en 19 uit. Daarnaast is er ook nog een Oranje beloften elftal en Jong Oranje. Dit zijn allen teams voor de mannen. Voor de dames zijn er ook een aantal Oranje teams: Oranje onder de 15, 16, 17, 18, het A-elftal en het Oranje dames elftal

Op 30 april 1905 werd de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal gespeeld en deze wedstrijd werd met 1-4 gewonnen van België. Sinds die dag was het Oranje geboren en werden grote overwinningen geboekt. De afgelopen jaren waren zeer succesvol met de finale plaats op het WK in 2010 en het bereiken van de halve finale op het WK van 2014. Het grootste succes van Oranje werd behaald in 1988. Het EK werd in dat jaar gewonnen door het Nederlands elftal met bekende spelers als: Marco van Basten, Ruud Gullit en Ronald Koeman.

Vroeger had de KNVB geen jeugdteams zoals nu. ANVV de Zwaluwen fungeerde destijds als opleidingsteam voor “Oranje”. De Zwaluwen haalde de beste spelers van Nederland en vormde hier een team van. Dit team kan worden vergeleken met het Jong Oranje van nu.   

 


>>> Bekijk voetbaldagen per provincie <<<

Ook veel gelezen:
De KNVB voetbalscheidsrechters
Vergelijk alle aanbieders van voetbalkampen